IMF-EKB hitellel megmentették a devizahiteleseket? (Válasz "BANKÁRNAK")

2008 végén mindössze 16 milliárd euró volt a MNB devizatartaléka, az állam devizaadóssága ugyanakkor mintegy 40 milliárd euró. Ezért kellett felvenni a 25 milliárd eurót az IMF-től. – BANKÁR

Ezt az észrevételt kaptuk A HIBRID című könyvünkre. Nyilvánosan erről szóltak a híradások. De nézzünk mögé.

A „devizaalapú” Ft-hitelek szerves részét képező szintetikus deviza megújításának partnerbanki hiánya miatt fellépő bankcsődök lehetőségéről, és okairól nem lehetett beszélni nyilvánosan, az IMF- EKB-Valutaalap hitel kapcsán. EZ ugyanis már eleve az ország pénzrendszerének összeomlását, minden bank csődjét, és az államháztartás összeomlását okozta volna. DE a pénzpiac belső stabilitásának megőrzéséről lehetett nyilvánosan beszélni.

Ahogyan arról sem lehetett, hogy 2008. október 30-ig, a partnerbankok felmondták a szintetikus devizák (szintetikus devizaeszközök) megújításában való részvételüket, ezzel a teljes „devizaalapú” hitelállomány összeomlott volna, devizaforrás hiány miatt.

A partnerbankok – annak ellenére tagadták meg a további közreműködést –, hogy mindezidáig a szintetikus devizaeszközök megújítási üzletein keresztül, és azok megújítása során, a „devizaalapú” Ft-hitelek magyar kereskedelmi bankok nyereségének jelentős része, a magyar állampapírok kieső hozamának „fedezésére”, kifizetésére szolgált.

Erről természetesen, és ennek titkos politikai alkujáról, a politika és a bankrendszer között, nyilvánosan nem lehetett beszélni…

A magyar államadósság aktuális fizetési kötelezettségeit az államkötvények kibocsátásából fedezte. Ha nem tud eladni ilyen kötvényt, vagy túlságosan magas hozamfizetési kötelezettséggel tudja csak eladni, az államcsődhöz vezethetett volna. A „devizaalapú” Ft hitelek szintetikus devizaeszköz szükségletének előállításában közreműködő partnerbankok vásárolták meg ezeket a bóvli állampapírokat, nem-bóvli áron; Az ország bóvliban volt a piac szerint, hiába mosdatták a ballibkormányt a hitelminősítők, és IMF értékelések; Mindenki tudta a _„_Pannon Pumáról , hogy tücsöknek is büdös, gyenge; Talán szépen szól a banktőke-tulajdonos külföldieknek, de ugrani már nem képes; Mégis megvették az állampapírokat, mert a bóvli szerinti eladási hozamok és a nyilvánosan megvásárolt hozamok közötti különbözetet, a szintetikus devizaügyletek során, a magyar kereskedelmi bankok nyereségéből, azokkal egyetértésben, kiszivattyúzták az országból. („Kicsit” nemzetbiztonsági szaga van ennek;)

Amikor a partnerbankok a szintetikus devizamegújításban (a leminősítésük kockázata miatt) már nem akartak részt venni;

Vagy megkapták a parancsot egyszerre mind(!!!), hogy eljött az idő a devizaadósok lekaszálására, az OTP elleni spekulációra, a Ft-elleni spekuláció csúcsra járatására azzal, hogy a „devizaalapú” Ft-hitelállomány piramisa összeomoljon, és ismét „megsegítsen”, azaz kifosszon és politikailag rabszíjra fűzze Magyarországot a pénzhatalmi tőketulajdonosok, akkor ez azt is jelentette, hogy a bóvli állampapírokat, a hiányzó hozamok beszedésének lehetősége nélkül, nem veszik. Az állam pedig bóvli hozammal nem akart eladni.

Maradt a „költségvetési kiigazítás”, vagyis a nettó bevétel szükséges részének átirányítása az államadósság kamatfizetésére, pénzügyi stabilitás látszatának megszerzése a megahitel elérésével… ÉS a szintetikus devizák megújításában a MNB bevonásához szükséges EURO számlapénz biztosítása…

http://www.mfor.hu/cikkek/makro/2006_ban_es_2008_ban_szallt_el_az_allamadossag.html

A nem szintetikus, és a szintetikus deviza a pénzpiacon nem különbözteti meg önmagát, és a piaci résztvevők sem.

Veres János, Király Júlia és Felcsúti Péter együtt nyilatkozták azt, hogy: az IMF-EKB hitellel megmentették a devizahiteleseket; Valójában a szintetikus deviza-eszköz hiányos, és devizaforrás-hiányos kereskedelmi bankjainkat; Helyettünk!

Ezzel ellentétben Izlandon, Izland vereseit, júlia királyait, és felcsútijait szégyenpadra, és vádlottak padkára ültették, a parlamentet szétzavarták, és a két érintett kereskedelmi bankot, még aznap csőd alá helyezték, és reggelre állami banknak megvásárolták.

Az IMF-Valutaalap USD hitel az EKB-on keresztül érkezett, az EKB-hitellel együtt; Ez a csomag az EU részéről jóváhagyottan, már egységesen a „devizahitelesek megmentésére” címkézett pénzként érkezett;